Šta je neophodno za otvaranje vinarije i vođenje knjigovodstva

Knjigovodstvena agencija Beograd logo

Tio trade knjigovodstvena agencija, Beograd

011/406 59 22 Matavuljeva 7, Voždovac, Beograd
Objavljeno: 01.12.2018.

Ukoliko ste dobar poznavalac i ljubitelj vina, otvaranje vinarije je zabavan i isplativ poduhvat kojim možete da Vašu strast pretorite u unosan posao. Međutim, ovaj poduhvat zahteva dosta posvećenosti, znanja i strpljenja, kako bi se dobilo kvalitetno vino koje možete prodavati ne samo na domaćem i lokalnom, već i na svetskom tržištu.

Proizvodnja i prodaja vina su privredne grane koje beleže konstantan rast, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi. Pored prodaje, u Vašoj vinariji možete organizovati degustacije vina, kao i obilaske pod vođstvom stručnih vodiča za sve one koji žele da se bliže upoznaju sa procesom proizvodnje vina.

Najvažnija odluka koju morate doneti pre otvaranja vinarije jeste da li ćete uzgajati sopstveno grožđe ili ćete ostvariti saradnju sa nekim od lokalnih proizvođača. Zatim je neophodno napraviti precizan plan poslovanja i nabaviti svu neophodnu opremu za pravljenje vina.

Nakon što se grožđe izgnječi primenom mašina, slede čišćenje i filtracija, a zatim se sadržaj sipa u otvorene kace u kojima se vrši fermentacija. Po završetku ovog procesa, vino se prebacuje u burad, kako bi odležalo i sazrelo. Tek posle određenog vremenskog perioda, vino se može flaširati i pripremti za prodaju i isporuku.

Gotov proizvod možete ponuditi firmama i prodavnicama pića koje će od Vas kupovati vino po veleprodajnim cenama, a zatim ga prodavati u svojim maloprodajnim objektima. Takođe, postoji mogućnost direktne prodaje vina gostima koji dođu u obilazak Vaše vinarije.

Pored novčane dobiti koju Vam može obezbediti posao sa vinom, imaćete priliku i da lično uživate u vinu vrhunskog kvaliteta koje proizvodite. Zato je neophodno da angažujte sve Vaše poslovne sposobnosti i krenete da radite posao koji volite. 

Možda Vas interesuje

Objavljeno: 19.10.2021.

Promet usluga grafičkog dizajna

Pročitajte više
Objavljeno: 30.06.2021.

Vođenje knjiga mnogi ljudi smatraju veoma suvoparnim poslom, ali postoje takvi tipovi ličnosti i karaktera, za koje...

Pročitajte više
Objavljeno: 30.12.2020.

U teoriji se najčešće dešava da zaposleni zasnuje radni odnos sa punim radnim vremenom koji po Zakonu iznosi 40...

Pročitajte više
Objavljeno: 23.07.2019.

Karaoke postaju sve popularnije i kod nas, pa otuda ne čudi što raste broj klubova koji su u svoju ponudu uvrstili...

Pročitajte više
Objavljeno: 13.02.2019.

Cveće predstavlja najlepši i najjednostavniji način da se nekome ukaže pažnja, poštovanje ili iskažu...

Pročitajte više
Objavljeno: 17.09.2018.

Posao masera je trenutno jedan od najpopularnijih, tako da je otvaranje salona za masažu dobra poslovna ideja...

Pročitajte više