Kako postati vlasnik cvećare i vođenje knjigovodstva

Knjigovodstvena agencija Beograd logo

Tio trade knjigovodstvena agencija, Beograd

011/406 59 22 Matavuljeva 7, Voždovac, Beograd
Objavljeno: 13.02.2019.

Cveće predstavlja najlepši i najjednostavniji način da se nekome ukaže pažnja, poštovanje ili iskažu najdublje emocije. Ukoliko ste i sami ljubitelj cveća, imate oko za detalje i volite da stvarate rukama, razmislite o otvaranju cvećare u kojoj ćete Vašu kreativnost moći da pretočite u jedinstvene cvetne aražmane za sve prilike.

Za pokretanje posla sa cvećarom nije potrebno prethodno radno iskustvo, ali morate biti vešti u odabiru, rezanju i aranžiranju cveća, kako biste mogli da odgovorite na sve zahteve klijenata. Ako želite da usavršite Vaše veštine i tehnike rada možete završiti neki od popularnih kurseva za aranžiranje cveća.

Najvažniji korak na ovom poslovnom putu jeste odabir adekvatnog prostora koji će moći da ispuni sve uslove koje posao sa cvećem zahteva. Kako bi Vaši aranžmani uvek savršeno izgledali, neophodno je da posedujete skladište sa rashlađivanjem kako bi cveće što duže moglo da održi svoju svežinu.

U cvećari treba da postoji i dovoljno veliki prostor za izlaganje gotovih buketa koje možete ponuditi Vašim kupcima. Takođe, potrebna je odgovarajuća oprema za rezanje i povezivanje cveća, mašne, trake, sprejevi i drugi elementi za dekoraciju.

Cvetne aranžmane možete ponuditi firmama koje se profesionalno bave organizacijom događaja i žele da svoju ponudu upotpune jedinstveno ukomponovanim buketima, u skladu sa temom proslave. Kako biste privukli nove klijente možete ponuditi i dostavu cveća na adresu kao dodatnu uslugu.

Ovaj poslovni poduhvat može Vam doneti veliko zadovoljstvo, jer znate da svojim radom ulepšavate posebne momente u životu ljudi, kao što su venčanja, rođendani, krštenja, slave, godišnjice braka... Zato je važno da se svakodnevno trudite da Vašim klijentima ponudite unikatne cvetne aranžmane u skladu sa njihovim željama i idejama.

Možda Vas interesuje

Objavljeno: 19.10.2021.

Promet usluga grafičkog dizajna

Pročitajte više
Objavljeno: 30.06.2021.

Vođenje knjiga mnogi ljudi smatraju veoma suvoparnim poslom, ali postoje takvi tipovi ličnosti i karaktera, za koje...

Pročitajte više
Objavljeno: 30.12.2020.

U teoriji se najčešće dešava da zaposleni zasnuje radni odnos sa punim radnim vremenom koji po Zakonu iznosi 40...

Pročitajte više
Objavljeno: 23.07.2019.

Karaoke postaju sve popularnije i kod nas, pa otuda ne čudi što raste broj klubova koji su u svoju ponudu uvrstili...

Pročitajte više
Objavljeno: 01.12.2018.

Ukoliko ste dobar poznavalac i ljubitelj vina, otvaranje vinarije je zabavan i isplativ poduhvat kojim možete da Vašu...

Pročitajte više
Objavljeno: 17.09.2018.

Posao masera je trenutno jedan od najpopularnijih, tako da je otvaranje salona za masažu dobra poslovna ideja...

Pročitajte više