Kako otvoriti karaoke bar i vođenje knjigovodstva

Knjigovodstvena agencija Beograd logo

Tio trade knjigovodstvena agencija, Beograd

011/406 59 22 Matavuljeva 7, Voždovac, Beograd
Objavljeno: 23.07.2019.

Karaoke postaju sve popularnije i kod nas, pa otuda ne čudi što raste broj klubova koji su u svoju ponudu uvrstili ovaj vid zabave. Ukoliko i Vi želite da obogatite sadržaj ugostiteljskog objekta ili da ponudite nešto novo i drugačije, otvaranje karaoka kluba je interesantna poslovna ideja.

Prve karaoke mašine pojavile su se početkom 70-ih godina 20. veka u Japanu i vrlo brzo su stekle veliku popularnost najčešće kao vid zabave tokom večere ili na žurkama. Bila je to jedinstvena prilika za sve pevače amatere da uživaju u pevanju svojih omiljenih hitova kao pravi profesionalci. Ubrzo su se zabave sa karaokama proširile na celu Aziju, ali i u druge zemlje širom sveta.

Najvažnija stavka prilikom opremanja karaoke bara jesu kvalitetna mašina za karaoke i dobro ozvučenje koje gostima garantuje jedinstven doživljaj. Osnovna karaoke mašina sastoji se od muzičkog plejera, ulaza za mikrofon, pojačivača zvuka emitovane muzike i audio izlaza. Novije karaoke mašine koje su zasnovane na savremenoj tehnologiji omogućavaju da se elektronski menja visina muzike, tako da pevači amateri mogu da prilagode pesmu svom vokalnom rasponu, a da pri tome zadrže njen originalni tempo.

Pored odlične mašine, neophodno je obezbediti i matrice popularnih domaćih i stranih pesama, kako biste mogli da zadovoljite ukuse različitih gostiju. Muzika je snimljena najčešće u instrumentalnoj verziji, a reči pesme se prikazuju na video ekranu. Praćenje teksta „pevačima“ olakšava simbol koji se kreće zajedno sa rečima pesme ili se iste označavaju različitim bojama i na taj način usmeravaju izvođača.

Za potpuni užitak Vaših gostiju možete osmisliti mali podijum na sredini lokala na kome će se izvoditi nastupi, uz odgovarajuće svetlosne efekte. Takođe, poželjno je obezbediti i postaviti nekoliko video ekrana oko šanka, kako bi svi gosti uvek mogli da budu u centru zbivanja. 

Možda Vas interesuje

Objavljeno: 19.10.2021.

Promet usluga grafičkog dizajna

Pročitajte više
Objavljeno: 30.06.2021.

Vođenje knjiga mnogi ljudi smatraju veoma suvoparnim poslom, ali postoje takvi tipovi ličnosti i karaktera, za koje...

Pročitajte više
Objavljeno: 30.12.2020.

U teoriji se najčešće dešava da zaposleni zasnuje radni odnos sa punim radnim vremenom koji po Zakonu iznosi 40...

Pročitajte više
Objavljeno: 13.02.2019.

Cveće predstavlja najlepši i najjednostavniji način da se nekome ukaže pažnja, poštovanje ili iskažu...

Pročitajte više
Objavljeno: 01.12.2018.

Ukoliko ste dobar poznavalac i ljubitelj vina, otvaranje vinarije je zabavan i isplativ poduhvat kojim možete da Vašu...

Pročitajte više
Objavljeno: 17.09.2018.

Posao masera je trenutno jedan od najpopularnijih, tako da je otvaranje salona za masažu dobra poslovna ideja...

Pročitajte više