Otvaranje restorana kineske kuhinje i vođenje knjigovodstva

Knjigovodstvena agencija Beograd logo

Tio trade knjigovodstvena agencija, Beograd

011/406 59 22 Matavuljeva 7, Voždovac, Beograd
Objavljeno: 02.08.2019.

Zahvaljujući svom neodoljivom mirisu i ukusu, kineska kuhinja je brzo stekla veliku popularnost širom celog sveta, pa i u Srbiji. Svima koji se pitaju da li je teško otvoriti restoran sa popularnim kineskim specijalitetima tako daleko od matice, pokušaćemo ovim tekstom da odgovorimo na neka od najvažnijih pitanja.

Kao i kod svih drugih tipova restorana, najvažniji kriterijum koji treba ispuniti jeste pronaći dobru lokaciju za objekat, na kojoj cirkuliše veliki broj ljudi. Ukoliko želite da Vašim gostima pružite jedinstven ugođaj, posebnu pažnju treba posvetiti uređenju enterijera restorana koji možete obogatiti nekim od tradicionalnih detalja.

Kada je u pitanju meni, ponuda jela u kineskom restoranu ne može se zamisliti bez dobro poznate kiselo-slatko-ljute kombinacije koja oduševljava gurmane svih generacija. Zbog velikog broja raznovrsnih sastojaka i malog procenta masti, kineska kuhinja je izuzetno zdrava i hranljiva.

U ponudi svakog kineskog restorana neizostavno se moraju naći morski plodovi, piletina, pačetina, svinjetina, junetina i tradicionalni pirinač, uz mnoštvo povrća i značina koji hrani daju poseban šmek. Pored toga, azijska kuhinja je prepoznatljiva i po autentičnim poslasticama, kao što su pohovana banana ili sladoled, koji oduševljavaju sve sladokusce.

Pre započinjanja bilo kakvog posla, vrlo je važno dobro istražiti situaciju u okolini restorana, kako biste se uverili koliko je jaka konkurencija. Nije na odmet ni porazgovarati sa ljudima koji imaju iskustva u vođenju restorana i koji Vam najviše mogu pomoći svojim praktičnim savetima.

Još jedna od opcija jeste otkup neke od franšiza kineske hrane što znatno smanjuje rizik od neuspeha, jer je obezbeđena kompletna podrška. Za koji god oblik poslovanja da se odlučite, sigurno je da Vas čeka dosta rada i truda kako bi Vaš restoran stekao ugled i poverenje gostiju. 

Možda Vas interesuje

Objavljeno: 12.03.2019.

Otvaranje trafike predstavlja jednu od najunosnijih poslovnih ideja, iako njihov broj raste iz dana u dan kako u velikim...

Pročitajte više
Objavljeno: 07.12.2018.

Otvaranje radionice za pravljenje sapuna je odlična prilika da Vaš hobi i kreativni rad pretvorite u stalan posao koji može...

Pročitajte više