Otvaranje radionice za pravljenje sapuna i vođenje knjigovodstva

Knjigovodstvena agencija Beograd logo

Tio trade knjigovodstvena agencija, Beograd

011/406 59 22 Matavuljeva 7, Voždovac, Beograd
Objavljeno: 07.12.2018.

Otvaranje radionice za pravljenje sapuna je odlična prilika da Vaš hobi i kreativni rad pretvorite u stalan posao koji može doneti lepu zaradu. Za pokretanje ove vrste biznisa nisu potrebna velika finansijska ulaganja, već se u prvi plan stavljaju Vaša kreativnost i sposobnost prodaje.

Prva varijanta je izrada jednostavnih sapuna koju možete započeti i kod svoje kuće. Običnom tehnikom topljenja i izlivanja u standardne modle, uz dodatak mirisa ili bez njega, nastaju sapuni koji možda neće zadiviti klijente svojim izgledom, ali svakako će ih pridobiti vrhunskim kvalitetom.

Ukoliko želite da klijentima ponudite nešto ekskluzivnije, možete se odlučiti za izradu sapuna tehnikom hladnog presovanja, sa dodatakom egzotičnih mirisa. Svojim atraktivnim izgledom i originalnim oblicima, Vaši sapuni će definitivno privući pažnju klijenata, pri čemu se mogu prodavati i kao pokloni.

Još jedna mogućnost koja Vam stoji na raspolaganju je proizvodnja sapuna od 100% prirodnih sastojaka, s obzirom na sve veću popularnost “zelenog” tržišta. Nezavisno od tehnike za koju se odlučite, potrebno je maksimalno usavršiti recepturu izrade sapuna, a posebnu pažnju treba posvetiti kontroli kvaliteta proizvoda.

Kada je reč o prodaji Vaših sapuna i u tom slučaju postoji nekoliko različitih opcija. Ako već imate dovoljnu količinu proizvoda možete se odlučiti da učestvujete na sajmu zanatstva ili jednostavno iznajmiti tezgu na pijaci. Jako popularan način prodaje su kućne prezentacije, jer potencijalni klijenti tako imaju priliku da lično pogledaju i pomirišu sapune koji ih interesuju.

Vaše sapune možete prodavati i preko interneta, pri čemu se akcenat mora staviti na izgled proizvoda, jedinstvene sastojke i originalna pakovanja, kako biste privukli pažnju kupaca. Mnogi kupci su spremni da za domaći proizvod izdvoje i nešto veću sumu novca, ali zahtevaju vrhunski kvalitet proizvoda, očaravajuć miris, interesantno pakovanje, bolju sapunicu...

Knjigovodstvo u radionici za proizvodnju sapuna nije previše komplikovano i zahteva računar sa jednostavnim programom za vođenje administracije i finansija. Iako je konkurencija u ovom poslu velika, ako je Vaša roba vrhunskog kvaliteta, možete ostvariti veliki uspeh i dobru zaradu. 

Možda Vas interesuje

Objavljeno: 02.08.2019.

Zahvaljujući svom neodoljivom mirisu i ukusu, kineska kuhinja je brzo stekla veliku popularnost širom celog sveta...

Pročitajte više
Objavljeno: 12.03.2019.

Otvaranje trafike predstavlja jednu od najunosnijih poslovnih ideja, iako njihov broj raste iz dana u dan kako u velikim...

Pročitajte više