Otvaranje prodavnice kozmetike i vođenje knjigovodstva

Knjigovodstvena agencija Beograd logo

Tio trade knjigovodstvena agencija, Beograd

011/406 59 22 Matavuljeva 7, Voždovac, Beograd
Objavljeno: 26.02.2019.

Biti vlasnica prodavnice kozmetike verovatno je san svake žene da radi ono što voli okružena različitim kozmetičkim preparatima, šminkom, parfemima... Ukoliko se i Vi pronalazite u toj priči, razmislite o ovoj interesantnoj poslovnoj ideji, jer potražnja za kozmetikom uvek postoji, a i Vi ćete se lepo osećati kada znate da pomažete ljudima da izgledaju sveže i doterano.

Ipak, imajte na umu da ovaj projekat zahteva značajna finansijska ulaganja za uređenje prodavnice i nabavku kozmetičkih proizvoda. Zato je neophodno napraviti detaljan poslovni plan u kome ćete precizno razraditi sve ideje: lokacija prodavnice, linije kozmetičkih proizvoda koje ćete ponuditi, cenovna politika, tip kupaca koje želite da privučete i sl.

Prilikom izbora mesta za Vašu prodavnicu morate voditi računa da bude u blizini nekog tržnog centra ili gradskih ulica gde se kreće dosta ljudi. Zatim sledi uređivanje prodavnice, montiranje polica, štandova, fioka  i slaganje proizvoda, kozmetike i šminke, kako biste spremno dočekali veliko otvaranje.

Kako bi ljudi u gradu mogli da čuju za Vas neophodno je da određen deo finansijskih sredstava usmerite na reklamiranje putem letaka, lokalnih medija, interneta... Vrlo praktično rešenje je pokretanje internet sajta na kome pored predstavlja svih proizvoda, možete ponuditi i opciju on-line kupovine.

Važan faktor za uspešno funkcionisanje prodavnice jeste stručno i ljubazno osoblje koje uvek stoji na usluzi kupcima i pomaže im da pronađu željeni proizvod. Radi lakšeg vođenja knjiga možete nabaviti jednostavan knjigovodstveni program u kome ćete registrovati sve prihode, u vidu dnevnog pazara, kao i rashode za opremanje radnje i isplatu plata radnicima.

Možda Vas interesuje

Objavljeno: 08.08.2019.

Meso spada u jedan od najpopularnijih prehrambenih proizvoda i gotovo nijedno slavlje na ovim prostorima ne može...

Pročitajte više
Objavljeno: 20.03.2019.

Ako ste ljubitelj šopinga i ponekad preterate kupujući više odeće nego što Vam je potrebno, najbolji način da...

Pročitajte više
Objavljeno: 20.12.2018.

Otvaranje galerije umetničkih slika je prestižna poslovna ideja rezervisana za sve poznavaoce i ljubitelje umetnosti...

Pročitajte više