Kako postati vlasnik mesare i vođenje knjigovodstva

Knjigovodstvena agencija Beograd logo

Tio trade knjigovodstvena agencija, Beograd

011/406 59 22 Matavuljeva 7, Voždovac, Beograd
Objavljeno: 08.08.2019.

Meso spada u jedan od najpopularnijih prehrambenih proizvoda i gotovo nijedno slavlje na ovim prostorima ne može zamisliti bez sočnog komada svinjetine, teletine, junetine ili piletine. Ako se i Vi pitate kako započeti uspešan biznis, pokušaćemo kroz ovaj tekst da odgovorimo na neka od najvažnijih pitanja za sve koji žele da postanu vlasnici mesare.

Prvi korak jeste pronalazak odgovarajućeg objekta i prikupljanje svih potrebnih dokumenata za obavljanje navedene delatnosti. To prvenstveno podrazumeva ispunjenje visokih higijenskih standarda, kako biste mogli da garantujete vrhunski kvalitet i svežinu mesa iz Vaše ponude.

Naročitu pažnju treba obratiti prilikom izbora lokacije, kako bi mesara bila lako dostupna što većem broju ljudi. Takođe, treba povesti računa o eventualnoj konkurenciji koja je prisutna u okolini, kao što su supermarketi i druge slične prodavnice.

Ne manje važan argument od dobrog mesta za trgovinu jeste odabir pouzdanog dobavljača, kako biste Vašim kupcima omogućili uvek svežu i bogatu ponudu. Neophodno je da posedujete odgovarajući veterinarsku dokumentaciju o poreklu mesa iz Vaše ponude, jer od kvaliteta asortimana zavisi i uspeh poslovanja.

S obzirom da je meso kvarljiva roba, neophodno je uvek održavati visok nivo higijene u prodajnom objektu i u vitrinama gde se izlaže. Pored savremeno opremljenih rashladnih vitrina, potrebno je nabaviti i odgovarajuće zamrzivače za skladištenje mesa, alate za rezanje mesa, kao i drugu komercijalnu opremu.

Kada završite sa opremanjem objekta možete početi da razmišljate o izboru profesionalnog osoblja, pogotovo ako sami nemate mnogo iskustva u mesarskom zanatu. Uz stručne i uslužne mesare koji poznaju različite tehnike obrade mesa, obezbedićete dobru prezentaciju, što je polovina obavljenog posla. Takođe, možete ponuditi uslugu pečenja mesa kupljenog kod Vas i time dodatno privući potencijalne kupce. 

Možda Vas interesuje

Objavljeno: 20.03.2019.

Ako ste ljubitelj šopinga i ponekad preterate kupujući više odeće nego što Vam je potrebno, najbolji način da...

Pročitajte više
Objavljeno: 26.02.2019.

Biti vlasnica prodavnice kozmetike verovatno je san svake žene da radi ono što voli okružena različitim...

Pročitajte više
Objavljeno: 20.12.2018.

Otvaranje galerije umetničkih slika je prestižna poslovna ideja rezervisana za sve poznavaoce i ljubitelje umetnosti...

Pročitajte više