Kako da otvorite galeriju umetničkih slika

Knjigovodstvena agencija Beograd logo

Tio trade knjigovodstvena agencija, Beograd

011/406 59 22 Matavuljeva 7, Voždovac, Beograd
Objavljeno: 20.12.2018.

Otvaranje galerije umetničkih slika je prestižna poslovna ideja rezervisana za sve poznavaoce i ljubitelje umetnosti koji žele da svoje znanje i umeće pravilno iskoriste. Glavna prepreka u ostvarivanju ove ideje mogu da budu velika ulaganja, s obzirom da su umetnička dela jako skupa.

Ipak, situacija u praksi pokazuje da postoji solidno tržište za sve vrste umetničkih dela i da ova grana opstaje uprkos nestabilnoj ekonomskoj situaciji. Prvi korak u realizaciji ove ideje jeste donošenje odluke gde će se Vaša galerija nalaziti, koju vrstu umetnosti ćete prezentovati, koji će biti rang cena, da li ćete raditi na proviziju i slično.

Galerija umetničkih slika zahteva posebno opremljen prostor u kome će za svaku sliku biti obezbeđeno odgovarajuće izložbeno mesto i osvetljenje. U zavisnosti od Vašeg koncepta, u galeriji se mogu naći dela isključivo domaćih umetnika, ali i slikara iz celog sveta. Ako ste i sami umetnik na taj način možete promovisati Vaša dela.

Pored izlaganja i prodaje slika, u galeriji možete organizovati manje prijeme i promocije, kao i velike događaje na koje možete pozvati i neke istaknute umetnike. Takođe, možete i samostalno kontaktirati umetnike čija dela želite da izlažete u Vašoj galeriji i direktno sa njima dogovoriti sve detalje oko izložbe.

Vođenje knjigovodstva u galeriji umetničkih slika zahteva računar sa knjigovodstvenim programom u kome ćete voditi pažljivu evidenciju Vaših finansija. U galeriji mora da radi isto tako stručno osoblje koje će biti upoznato sa svim novitetima, kako bi moglo da Vas adekvatno zameni kada ste odsutni.

Vrlo je važno napraviti i detaljan plan reklamiranja Vaše galerije kako biste privukli sve one ljubitelje umetnosti koji traže savršeno umetničko delo za sebe ili idealan poklon za neku dragu osobu. Ostvarite Vaše snove baveći se vrstom umetnosti koju volite. 

Možda Vas interesuje

Objavljeno: 08.08.2019.

Meso spada u jedan od najpopularnijih prehrambenih proizvoda i gotovo nijedno slavlje na ovim prostorima ne može...

Pročitajte više
Objavljeno: 20.03.2019.

Ako ste ljubitelj šopinga i ponekad preterate kupujući više odeće nego što Vam je potrebno, najbolji način da...

Pročitajte više
Objavljeno: 26.02.2019.

Biti vlasnica prodavnice kozmetike verovatno je san svake žene da radi ono što voli okružena različitim...

Pročitajte više